Stacks Image 422

HSP coach

Als gecertifieerd HSP coach adviseer, begeleid en help ik mensen uit de regio Hoorn, Purmerend, Alkmaar en Zaandam en omgeving bij hun hoog sensitief zijn en de mogelijke problemen die ze hierbij ondervinden. Als hoog sensitief persoon ben je gevoeliger voor indrukken en prikkels van buitenaf die je algeheel gevoel van welzijn en innerlijke rust kunnen verstoren. Als HSP coach kan ik je helpen om je gave als hoog sensitief persoon om te zetten naar unieke krachten.

HSP kenmerken

Over het algemeen ben je een hoog sensitief persoon als je de volgende HSP kenmerken bij je zelf herkent:
  • Je neemt alles erg intens waar
  • Erg gevoelig voor prikkels van buitenaf
  • Bepaalde stemmingen en sferen kun je goed aanvoelen
  • Eigen emoties en emoties van anderen intenser ervaren
  • Meer moeite hebben met het verwerken van indrukken
  • Verlegen overkomen, maar dat eigenlijk niet zijn
  • Sterk geroerd worden door natuur, kunst en muziek
  • Zorgzaam voor de behoeften van anderen
  • Moeite hebben met structuur en planningen
  • Extra gevoelig voor angsten en veranderingen
Omgaan met HSP

In het dagelijks leven omgaan met HSP kan best lastig zijn. Als hoog sensitief persoon komen diverse indrukken immers veel heftiger binnen en dit kan ook zijn weerslag hebben op je innerlijk welzijn. Het is belangrijk dat je leert met alle binnenkomende prikkels om te gaan en dit op de juiste manier in je hoofd en gevoel te ‘vertalen’.
Een HSP-er ervaart ook sneller stressklachten en voelt zich door de buitenwereld niet altijd begrepen. Heb jij dat gevoel ook vaak, dan kan het zinvol zijn om met een HSP coach te praten. We kunnen dan samen jouw knelpunten en valkuilen analyseren. Daarbij help ik je om te leren hoe je in bepaalde situaties beter vanuit je gevoelszijn kunt reageren op personen en situaties.

Wat kan een HSP coach voor jou betekenen?

De uitgangspunten bij een HSP coaching traject zijn gericht op het leren omgaan met diverse prikkels die je in je dagelijks leven ervaart. Hoe ga je om met je emoties en gevoelens, hoe kun je effectiever communiceren en hoe kun jij je hoog sensitiviteit positief benutten in je omgang met anderen? Het is mooi als jij je hoog sensitiviteit zo goed mogelijk kunt inzetten in je eigen functioneren en bij het ontwikkelen van creatieve kwaliteiten, zowel in je relaties met anderen als in je werk.

Wat gaan we doen?

Afhankelijk van je doelen, vragen en problemen waar je als HSP’er tegenaan loopt, gaan we in een aantal coaching sessies samen kijken welke struikelblokken de meeste aandacht vragen en waar we eerst aan gaan werken. Door mijn kennis en ervaring als HSP coach geef ik je meer inzicht en kennis over HSP en de positieve en negatieve aspecten waar je in je dagelijks leven mee te maken kunt krijgen. Ik leer je om vanuit je eigen, sensitieve binnenwereld krachtiger te functioneren in de buitenwereld. Je kunt dan meer je eigen weg kiezen en ontdekken, zodat je je beter staande kunt houden in je eigen omgeving.

Wil je ook meer weten over life coaching? Kijk dan bij mijn pagina
life coach.

HSP coach kennismakingsgesprek aanvragen?

Wil je graag een kennismakingsgesprek met mij aangaan, dan kun je hier je gegevens invullen en neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

© 2020 LifeCoaching Contact