Burn out coach

Als burn out coach adviseer, begeleid en help ik mensen uit de regio Hoorn, Purmerend, Alkmaar en Zaandam en omgeving bij dreigende burn out verschijnselen of erge symptomen van stress. Iedereen kan stressklachten ontwikkelen als je gedurende langere periode aan (overmatige) stress onderhevig bent. Je kunt zelf niet altijd een directe uitweg zien om deze klachten aan te pakken. Wat kun je er zelf aan doen om een burn out te voorkomen of de aanwezige symptomen te verminderen? Als burn out coach help ik je graag bij (dreigende) burn out klachten.

Burn out symptomen

Bij dreigende burn out symptomen is het evenwicht verstoord tussen de eisen die aan een persoon en zijn werk worden gesteld en zijn of haar persoonlijke behoeften. Als je zo belast wordt met hoge druk, kan je innerlijke systeem op den duur overbelast raken en ligt een burn out op de loer. Misschien wil jij je ook altijd op je best presenteren en vraag je steeds meer van jezelf. Hoe langer jij de lat voor je zelf te hoog legt, hoe eerder je de volgende burn out symptomen kunt bemerken:

Meer concentratieproblemen
Moeilijk kunnen stoppen met piekeren en zorgen maken
Meer vermoeidheidsklachten
Stemmingswisselingen
Je voelt je steeds sneller gespannen en gejaagd
Toenemende lichamelijke klachten
Steeds vaker het gevoel van lichamelijke en geestelijke uitputting

Symptomen van stress en disbalans

Overmatige stress kan er toe leiden dat je langzamerhand roofbouw op je lichaam aan het plegen bent. Je batterij raakt sneller leeg en je gunt jezelf geen tijd om weer op te laden of het lukt je gewoonweg niet meer. Als je langere tijd overbelast bent, ligt er emotionele en fysieke uitputting op de loer en dit kan leiden tot een burn out. Je kunt het contact met je innerlijk gevoel kwijtraken, waardoor je angst toeneemt om te ‘voelen’. Je gaat dan onbewust in je ‘overlevingsstand’ staan en je leven lijkt net een rollercoaster.

Burn out, overspannen of depressie op de loer?

Werkstress, overspannenheid en een burn out zijn psychische problemen die vaak ontstaan door disbalans in zowel werk als privé opzicht. Stress kan van korte duur zijn bij bepaalde pieken en is bij rust snel weer weg. Bij dreigende overspannenheid speelt de overmatige stress situatie vaak al een paar maanden. Van een overspannenheid kun je relatief snel herstellen. Bij een burn out is er vaak sprake van jarenlange overbelasting en roofbouw op je lichaam, waarbij je lichaam het uiteindelijk gewoon ‘opgeeft’. Het herstel van een burn out kan dan ook maanden tot jaren duren.


Voorkom een burn out!

Het is belangrijk om dreigende burn out klachten snel te herkennen en hulp te vragen om de reeds aanwezige burn out symptomen aan te pakken. Vanuit mijn rol als burn out coach help ik bij dreigende burn out klachten, zodat je met de juiste begeleiding weer terug in balans komt. Waar nodig zet ik hierbij life coaching in om bepaalde vraagstukken of stress verhogende situaties die dieper verborgen liggen naar boven te halen. Hiermee ga ik graag de diepte met je in om weer helemaal terug bij jezelf te kunnen komen.
Burn out coach kennismakingsgesprek aanvragen?


Wil je graag een kennismakingsgesprek met mij aangaan, dan kun je hier je gegevens invullen en neem ik zo snel mogelijk contact met je op.“Roep tijdig hulp in bij een dreigende of reeds ontstane burn out”
© 2020 LifeCoaching Contact