Coachingstechnieken

In mijn coachingspraktijk maak ik gebruik van de volgende methodieken en technieken.

 • RET (Rationeel Emotieve Therapie)
  Met RET wordt de aandacht niet naar het verleden gelegd, maar juist op het denken, voelen en gedrag in de huidige situatie en de veranderingen die nodig zijn om je persoonlijke doelen te bereiken.

  Lees meer over de
  RET methode

 • Oplossingsgericht coachen
  Bij oplossingsgericht coachen wordt niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt genomen. Dit is een praktische benadering en werkt zeer effectief. Met deze coachingstechniek werken we duidelijk naar een oplossing toe en bekijken we wat je tot nu toe al heeft geholpen en waar je uit wilt komen.

 • Coachen op levensgebieden
  Met deze coachingstechniek brengen wij samen in kaart welke levensgebieden er in jouw leven spelen en welke rol ze hebben. Wat is voor jou belangrijk en waar richt je je focus op? Het is nodig om inzicht te krijgen in de verschillende gebieden in je leven. Je krijgt handvaten om te ontdekken waar je nu echt naar streeft en waar je het liefst je tijd en aandacht aan wilt geven.

 • Kernkwadranten
  Kernkwadranten geven inzicht in de kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen van iemand. Deze coachingsmethode kan worden ingezet om de positieve en negatieve punten, eigenschappen en gedrag te belichten en te kijken hoe de verschillende kernkwadranten zich met elkaar verhouden.

  Lees meer over
  Kernkwadranten

© 2020 LifeCoaching Contact